Εντόπισαν άλλα πέντε πτώματα μετά το φονικό πέρασμα του «Άλεξ»

Αγώνα με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργασία στα σύνορα της Ιταλίας και της Γαλλίας, για τον εντοπισμό αγνοουμένων έπειτα από την κακοκαιρία με την ονομασία «Αλεξ» που χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την περιοχή.

Σήμερα, οι οι ιταλικές και οι γαλλικές αρχές –που πραγματοποιούν από κοινού έρευνες– ανακοίνωσαν πως εντόπισαν άλλα πέντε πτώματα: τέσσερα στις ακτές της Λιγουρίας, και άλλο ένα στην ενδοχώρα της ίδιας περιοχής από τα πλημμυρισμένα νερά ποταμού.

Το Σάββατο οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι υπάρχουν δύο νεκροί (στην Ιταλία) και 9 αγνοούμενοι (8 στη Γαλλία και 1 στην Ιταλία).

Σημειώνεται ότι οι έντονες καταιγίδες δεν είχαν μεγάλη διάρκεια, όμως εμπεριείχαν μεγάλη ποσότητα νερού και αποδείχθηκαν ικανές να ξεχειλίσουν ποτάμια, να προκαλέσουν κατολισθήσεις, να καταρρεύσουν γέφυρες, να ισοπεδωθούν σπίτια και να επιφέρουν μεγάλες καταστροφές σε δρόμους και καλλιέργειες.

Αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, άλλες απομονώθηκαν (λόγω της κατάρρευσης γεφυρών και της καταστροφής σημαντικών οδικών αρτηριών), ενώ σε άλλες παραμένουν προβληματικές οι τηλεπικοινωνίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί